Könyvtári programok

Könyvtárunkban rendszeresen tartunk író-olvasó találkozókat, hamarosan megrendezésre kerülnek különböző programok a Könyvtárak az emberekért - Ünnepeljünk együtt! felhívással az Országos Könyvtári Napok 2020. október 5-11. közötti időszakban. Idén is ellátogat könyvtárunkba Kurucsai Szabolcs látássérült előadónk, aki az Árboc egyesület elnöke, tavaly november 27-én már tartott érzékenyítő előadást, a nagy érdeklődésre való tekintettel ismételten meghívtuk. https://www.promenad.hu/2020/09/12/erzekenyito-foglalkozast-tartottak-a-doci-konyvtarban/

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül könyvtárunkban sor kerül ismeretterjesztő előadásokra, KönyvtárMozis vetítésekre és természetesen a népszerű kézműves foglalkozások sem maradhatnak el.

Új szolgáltatásként hamarosan elindul könyvtárunkban a Baba – Mama klub, mely azt a célt hivatott szolgálni, hogy már egészen pici kortól a gyermekek egy olyan kulturális közegben lehessenek bizonyos időközönként szülőkkel, nagyszülőkkel, ahol egy családias légkört teremtve lehetnek együtt a babák és a mamák vagy papák. Ahhoz, hogy egy ilyen klub létrejöhessen szükséges felmérni a helyi igényeket, ezért ötleteket és javaslatokat várunk, akár személyesen a könyvtárban, vagy e-mail címre ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), vagy a könyvtár facebook oldalán. Létrehozunk erre egy külön csoportot is a facebook oldalon, ahol bárki kapcsolódhat.

A könyvtár nyitvatartási ideje továbbra is korlátozott:

Szerda és péntek: 14:00 – 18:00

Szombat: 10:00 – 12:00

Szeptember 23-tól szeptember 30-ig szabadság miatt ZÁRVA lesz, melyről tájékoztatással leszünk.

Kölcsönzésre, helyben olvasásra továbbra is lehetőség van, fénymásolás, nyomtatás igénybe vehető. Számítógéphasználat egyelőre nem lehetséges, mivel egy légtérben van a kölcsönző helyiséggel.

Gál Andorné

könyvtáros

Forrás:

Dóci Hírhozó