Friss hírek

Köszöntő

A több mint 20 éves múltra visszatekintő könyvtár szabadpolcos térrel és kényelmes olvasóteremmel áll az érdeklődők rendelkezésére. A könyvtárban lehetőség van  a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett internet használatra, fénymásolásra, nyomtatásra, szkennelésre , felolvasógép és indukciós hurok használatára is.

Célunk, hogy intézményünk igényes szórakozást és művelődési lehetőséget biztosítson minden érdeklődőnek.

Óh, ne mondjátok, hogy a Könyv ma nem kell, hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember; mert a Könyv is Élet , és él, mint az ember-így él: emberben a könyv, s a Könyvben az Ember.!

Babits Mihály : Ritmus a könyvről

Filmek

  • PDF

A filmvetítések is egyre elterjedtebbek lettek a jelenlegi helyzetben.  A Film Napja (április 30.) alkalmából több film kerül levetítésre.

  • „Vad szigetköz – A szárazföldi delta" c. természetfilm

A díjnyertes ingyenesen hozzáférhető természetfilmek közül a „Vad szigetköz – A szárazföldi delta" c. film került megosztásra a Könyvtár facebook oldalán és a Dóci Közösségi csoportban, bármikor megnézhető a youtube csatornán.

  • Szaffi (magyar rajzfilm)

A Somogyi-könyvtár közös filmnézésre hívott bennünket, melyhez könyvtárunk is csatlakozott. A filmhez kvízjáték kapcsolódik, ezzel bevonjuk az olvasókat, így interaktívvá tudjuk tenni a programot. A vetítésre április 30-án kerül sor, de bármikor utólagosan is megnézhetővé tesszük.

  • Teljes filmek magyarul – Vuk

A Facebook „Teljes filmek magyarul” oldalán lehetővé teszik, hogy ingyenesen szabadon hozzáférhetővé tegyék a magyar filmeket. Az egyik legkedvesebb és legnépszerűbb rajzfilm a Vuk, amely egy kis róka történetét mutatja be.

Itt vagy: Címlap