Friss hírek

Köszöntő

A több mint 20 éves múltra visszatekintő könyvtár szabadpolcos térrel és kényelmes olvasóteremmel áll az érdeklődők rendelkezésére. A könyvtárban lehetőség van  a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett internet használatra, fénymásolásra, nyomtatásra, szkennelésre , felolvasógép és indukciós hurok használatára is.

Célunk, hogy intézményünk igényes szórakozást és művelődési lehetőséget biztosítson minden érdeklődőnek.

Óh, ne mondjátok, hogy a Könyv ma nem kell, hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember; mert a Könyv is Élet , és él, mint az ember-így él: emberben a könyv, s a Könyvben az Ember.!

Babits Mihály : Ritmus a könyvről

Hangoskönyvek

  • PDF

Somogyi-könyvtár szolgáltatásai között szerepel az ingyenesen hozzáférhető dokumentumok, hangoskönyvek adatbázisa, melyeket a közösségi oldalakon is megosztanak.

„Ingyenesen letölthető hangoskönyveket kínál újra nyitásáig a Somogyi-könyvtár Francia utcai fiókkönyvtára. A választék széles: mesékből, kötelező olvasmányokból, valamint klasszikus és kortárs szépirodalomból is válogathatunk.

„A történeteket hallgatva enyhül a magány, a bezártság miatti rossz közérzet” – ajánlja szolgáltatását a Francia utcai bibliotéka.

Ízelítő a választékból:
Minden korosztály számára
Biblia: http://mek.oszk.hu/08800/08820/mp3/

Kicsiknek, akiknek szülei fáradtan érkeznek haza és már fáradtak a meseolvasásra: A szegény ember szőlője: http://hangoskonyv.net/sites/hangoskonyv.net/files/mese/A-szegeny-ember-szoloje.mp3

Iskolásoknak:
Gárdonyi Géza: Egri csillagok: http://mek.oszk.hu/09100/09129/mp3/

A klasszikus és kortárs magyar irodalom kedvelőinek:
Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó: http://mek.oszk.hu/03100/03172/mp3/

Jókai Anna: Ne féljetek: http://mek.oszk.hu/05300/05354/mp3/

A bezártság enyhítésére ajánlott szakirodalmi részlet:
Bagdy Emőke: Lélekderűnk tükre, a nevetés:

https://www.youtube.com/watch?v=4VdK4cs0Hjw

forrás: https://szegedma.hu/2020/05/ingyenesen-letoltheto-hangoskonyveket-ajanl-a-somogyi-konyvtar?fbclid=IwAR1YTS3mBwu4T4Wx5zG6D1T43SxLWO44U7xhC1X3eUiKEIUXXHgmBB-qQ6g

Itt vagy: Címlap