Friss hírek

Köszöntő

A több mint 20 éves múltra visszatekintő könyvtár szabadpolcos térrel és kényelmes olvasóteremmel áll az érdeklődők rendelkezésére. A könyvtárban lehetőség van  a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett internet használatra, fénymásolásra, nyomtatásra, szkennelésre , felolvasógép és indukciós hurok használatára is.

Célunk, hogy intézményünk igényes szórakozást és művelődési lehetőséget biztosítson minden érdeklődőnek.

Óh, ne mondjátok, hogy a Könyv ma nem kell, hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember; mert a Könyv is Élet , és él, mint az ember-így él: emberben a könyv, s a Könyvben az Ember.!

Babits Mihály : Ritmus a könyvről

Hangoskönyvek, oktatási és szórakoztató digitális tartalmak

  • PDF

A rendkívüli helyzetre való tekintettel egyre több portálon jelennek meg az ingyenes letölthető hangoskönyvek, online oktatási és szórakoztató jellegű dokumentumok, melyeket folyamatosan töltenek fel az adott oldalakra.

Digitális Irodalmi Akadémián számos író, költő teljes életművét érhetjük el, megtalálhatjuk Tamási Áron összes művét is.

Magyar Elektronikus Könyvtárban különböző tudomány területek, kultúra, irodalom, kézikönyvek és egyéb műfajok szerint kereshetünk. A kezdőlapról beléphetünk az Országos Széchényi Könyvtár virtuális kiállítóterébe, vagy megismerhetjük a magyar képzőművészet történetét, régi folyóiratokat is böngészhetünk.

forrás: https://papageno.hu/intermezzo/2020/03/itt-olvashat-konyveket-ingyenesen/

A Rádióarchívum oldalán folyamatosan bővül a kínálat, nemcsak tanuláshoz kapcsolódó, hanem széleskörű szórakoztató tartalmak is rendelkezésre állnak. Így például ingyenesen meghallgathatók Rejtő Jenő- és Szabó Magda-kötetek, klasszikus és kalandregények, többek között a Kincses sziget, az Egri csillagok, a Pál utcai fiúk és sok mese a kisebbeknek. A komolyzene iránt érdeklődők sem maradnak tartalom nélkül: az elmúlt évek legsikeresebb koncertjeit a weboldal mellett akár mobiltelefonról is lehet hallgatni.

A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy a komolyzene, a különféle műsorok, a hangoskönyvek, a tévéfilmek és a sorozatok által az igényes szórakozás és a korosztálytól független tanulás élményét felkínálva támogassa a minőségi otthoni időtöltést.

forrás: https://papageno.hu/intermezzo/2020/03/hatezer-musort-tett-ingyenesse-az-mtva/

Itt vagy: Címlap