Könyvajánlás

A Somogyi-könyvtár „Maradj otthon és olvass” – szlogennel könyvajánlásokat kapunk, melyek megosztásra kerülnek a Könyvtár Facebook oldalán és a közösségi csoportokban. Ezek közül most három könyv kerül bemutatásra.

Moskát Anita: Horgonyhely

Elsőként a szerzőt ismerhetjük meg, ezt követően rövid leírást kapunk a műről.

„…ezt a világot nők uralják, mindenki hozzá van kötve a saját kis horgonyhelyéhez, amit, ha egy kilométeres rádiuszban elhagy, akkor meghal, és csak az utazhat, aki várandós; és még a mágia is jelen van ebben a különös, északi égtájakat festő környezetben.”

George R.R. Martin: Trónok harca

Ismertetőt kapunk a könyvről, amely számunkra lényeges momentum, hiszen betekintést nyerhetünk a regény történetébe.

„Utazás a Tűz és jég dala világába: Aki szereti a mélységes mély, komplex történetvezetéssel és a még annál is komplikáltabb történelemmel ellátott regény-sorozatokat, akkor annak itt a tökéletes időzítés, hogy beleássa magát George R. R. Martin híres-neves fantasy regényébe, és megismerkedjen a Tűz és jég dala világát alkotó Westeros és Essos királyságok kevésbé se zűrzavaros életével, népeivel, uralkodóival.”

Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal

„Utazás az Árnyvadászok világába: Félelmetes mennyi hasonlóságot vélhetünk felfedezni a Shadowrun univerzuma és a jelenlegi valóságunk, társadalmi berendezkedésünk között. Leszámítva a varázslást, a mitikus lények jelenlétét. Nem csoda, hiszen ez a világ, az Árnyvadászok világa, pontosan itt játszódik a Földön, egy alternatív jövőbeli történelmünkben.”

forrás: https://www.facebook.com/somogyikonyvtar/posts/2933289490071466?__tn__=K-R