Könyvhét

Több kiadó jelenik meg a közösségi platformokon, különösen most a KÖNYVHÉT alkalmából, nem csak eseményeket töltenek fel (Móra negyedóra), hanem akciós könyveket ajánlanak. Ilyen a Napraforgó Kiadó ajánlata is gyermekek számára:

„Ismered Bella Donnát? A kislányt, aki egy gyerekotthonban várja az igazi családját, akik elfogadják, hogy ő bizony boszorkány akar lenni? A hatkötetes sorozat most féláron, 745 Ft-ért vásárolható meg itt: https://napraforgokiado.hu/imadok-olvasni-akcio

A Móra Kiadó felhívta a figyelmünket A magyar népmese közös kincsünk, bárhol élünk is a világon. Olvass régi magyar meséket mai gyerekeknek szóló hangon: https://bit.ly/Nepmesek_mai_gyerekeknek

A Móra Kiadó felnőtteknek szóló könyvajánlás:

"Az ismert pszichológus, Gyarmathy Éva könyve a címével is pontosan jelzi, hogy a meditáló, vagyis tűnődni, töprengeni, elmélkedni kész/szokott olvasóhoz szól. Ahhoz, akit érdekel, hogy milyen ember, miért ilyen és milyen lehetne?" Cserhalmi Imre könyvkritikája az „Olvass bele” oldalán! Szeretnéd a könyvet? Webáruházunkból 20% kiadói kedvezménnyel rendelheted: https://mora.hu/konyv/pszichomeditacio/

A Móra Kiadó programokat is szervez minden korosztály számára:

2020.06.04. (csütörtök)
18.00 - Bemutatkozik a Móra Plusz – Kortalan klasszikusok 14 év feletti olvasóknak,

itt részletesen olvasható: https://mora.hu/sorozat/mora-plusz

2020.06.05. (péntek)
17.30 - Ismered Harisnyás Pippit? – Egy regényhős, akinek minden kisiskolás szívesen költözne a szomszédjába.

A Harisnyás Pippiről még többet: https://mora.hu/konyv/ismered-harisnyas-pippit/

2020.06.06. (szombat)
9.00 – Meglepetés Bartos Erikától – Kukkants be a könyvillusztráció kulisszái mögé!

Még többet a Brúnó Budapesten sorozatról itt: https://mora.hu/sorozat/bruno-budapesten

10.00 – A környezettudatosság nem csak mese! – „Amikor a kukák világgá mentek”
Ma élő szerzők gondolatai várják a kicsiket az „Amikor a kukák világgá mentek” című 24 történetet tartalmazó mesekönyvben.

Mit hallhatnak a gyerekolvasók? Állat- és környezetvédelemről, szívből jövő tettvágyról, a felelősségvállalás fontosságáról Kis-Várday Júlia felolvasása közben, mindezt pedig a gyerekek számára érdekes és befogadható módon.

Az előadáson elhangzik a Szívünk rajta programba beválogatott könyv címadó meséje, melynek szerzője Mán-Várhegyi Réka. A könyvről itt olvasható:
https://mora.hu/konyv/amikor-a-kukak-vilagga-mentek-mai-mesek-a-zold-jovoert/

21. Század Kiadó:

A Könyvhét alkalmából több könyv megjelenését mutatják be az Olvasóknak.
Taffy Brodesser-Akner Fleishman: „Bajban van” című regényét, mely a KULT Könyvek sorozat legújabb kötete.
A Hemingway-életműsorozat nyitányaként érkezik: „Az öreg halász és a tenger”.
Megjelenik Dean Koontz közönségkedvenc Jane Hawk-sorozatának befejező része: „Az éjszakai ablak”, valamint a különleges krimik rajongóinak Michel Bussi: „Ne engedd el” című regényét.