Köszöntő

A több mint 20 éves múltra visszatekintő könyvtár szabadpolcos térrel és kényelmes olvasóteremmel áll az érdeklődők rendelkezésére. A könyvtárban lehetőség van  a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett internet használatra, fénymásolásra, nyomtatásra, szkennelésre , felolvasógép és indukciós hurok használatára is.

Célunk, hogy intézményünk igényes szórakozást és művelődési lehetőséget biztosítson minden érdeklődőnek.

Óh, ne mondjátok, hogy a Könyv ma nem kell, hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember; mert a Könyv is Élet , és él, mint az ember-így él: emberben a könyv, s a Könyvben az Ember.!

Babits Mihály : Ritmus a könyvről

Programok

Látványos kémiai kisérletek

 • PDF

a Nyilvános Községi Könyvtár szervezésében az általános iskola felső tagozatos diákjai és a negyedik osztályosok rendhagyó kémia órán vettek részt, ahol lehetőségük nyílt különböző kísérletek elvégzésére. A gyerekek két csoportban vehettek részt a foglalkozásokon. A többnyire vegyész hallgatókból álló kis csapat nagy szeretettel fogadta tanulóinkat, és egyszerű kérdésekkel és magyarázatokkal próbálták a kísérletek kémiai hátterét elmagyarázni. A gyerekek nagyon élvezték az interaktív foglalkozást.

Tekintse meg a képeket

„Petőfi, mint vőlegény”

 • PDF

Rendhagyó irodalomóra keretében: „Petőfi, mint vőlegény” címen interaktív foglalkozás került megrendezésre. A  7. és 8. osztályos tanulók a színvonalas előadáson sok új ismeretet szereztek az 1848-as forradalom és a szabadságharc költőjéről.

Tekintse meg a képeket

Karácsonyi-nóta

 • PDF

Karácsonyi-nóta címmel került megrendezésre a község magyar nóta, operett és musical témájú előadás.

Fellépők voltak:  Viktória duó, Koltai Zoltán népdalénekes, Ürmös Ica, Juhász Gyula-díjas népdal- és operett énekes.

Nagyon jól sikerült, a műsor két órás volt, a közönség élvezte, szinte végig tapsolták a rendezvényt. Közel  100 fő tisztelte meg jelenlétével a művészeket.

Tekintse meg a képeket

Farkastörténetek

 • PDF

Farkastörténetek címmel bábjáték került megrendezésre a Kövér Béla Bábszínház munkatársa közreműködésével.

Tekintse meg a képeket

Táncra lábam

 • PDF

Táncra lábam címmel került megrendezésre népi és modern táncok bemutatója a Hóra Színház közreműködésével.

Tekintse meg a képeket

Versmondó verseny - Középdöntő

 • PDF

A versmondó verseny középdöntője került megrendezésre a Nyilvános Községi Könyvtárban. A középdöntőbe a Szent Ágoston Katolikus Általános iskola minden tagintézménye képviseltette magát.

A gyerekek, szülők, pedagógusok hangulatos, kellemes délutánt töltöttek el együtt. A versenyző tanulók emléklapot kaptak, a helyezettek könyvjutalomban részesültek.

Tekintse meg a képeket

Versmondó verseny - Elődöntő

 • PDF

2011. október 26.-án került megrendezésre az alós tagozatos diákok körében meghirdetett versmondó verseny. A községben tanuló alsó tagozatos diákok mérték össze tudásukat.

Az elődöntő során sok vidám, hangulatos verset hallhattak a megjelent gyerekek, szülők, pedagógusok.

Tekintse meg a képeket

Író-olvasó találkozó

 • PDF

Író-olvasó találkozó került megrendezésre Telegdi Ágnes írónővel, aki Ó, azok a csodálatos állatok! címmel könyvbemutót és interaktív foglalkozást tartott.

Tekintse meg a képeket

Papírtömpike

 • PDF

Papírtömpike címmel környezetvédelmi bábelőadást láthattak Tóth Andrea segédletével az alsó tagozatos diákok. Az előadást követően kézműves foglalkozás keretében bábokat és egyéb tárgyakat készíthettek a gyerekek.

Tekintse meg a képeket

Zene-Bona Szana-Szét

 • PDF

Huzella Péter Kossuth-díjas énekes, zeneszerző látogatott el Könyvtárunkba, ahol a Költészet Napja alkalmából Zene-Bona Szana-Szét című műsorát mutatta be.

Tekintse meg a képeket

Március idusa

 • PDF

Péter és Pán gitár duó tartott előadást, melynek keretében vidám, tavaszváró dalokkal kápráztatták el a közönséget.

Tekintse meg a képeket

Itt vagy: Programok